Kipkebabs met tapenade
bewaar
bewaar

Kipkebabs met tapenade

30 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kipfilet in 48 stukken van gelijke grootte en bestrooi ze met peper en zout.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de rasp van de citroen met 2 el citroensap, 2 el olijfolie, de komijn, oregano en kaneel door elkaar. Pers 2 teentjes knoflook erboven uit. Schep de helft van de kipblokjes erdoor.

Klop in een andere kom 2 el olijfolie met de balsamicoazijn en rozemarijn door elkaar en pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Schep de rest van de kip erdoor. Dek de kommen af en marineer de kip ca. 3 uur in de koelkast. Schep alles af en toe om.

Meng voor de topping de resterende 3 el olijfolie met de tapenade en de kappertjes. Breng pittig op smaak met chilipeper.

Laat de stukjes kip elk apart in een zeef uitlekken. Steek de met komijn en kaneel gekruide stukjes kip op 6 pennen. Steek de met balsamicoazijn gemarineerde stukjes kip op de andere 6 pennen.

Leg de spiezen op de hete barbecue (met grilltopper) en gril ze ca. 6 minuten. Keer de pennen en gril de andere kant ook 6 minuten. Schep wat van de topping op de spiezen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipkebabs met tapenade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig