Gele paprikatapenade
Aan de slag
Verwarm in een kleine pan de olie. Fruit hierin de knoflook met de paprika zachtjes 8 minuten. Let erop dat ze niet kleuren. Voeg de witte wijn, azijn, suiker en 100 ml water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de paprika heel zachtjes 30 minuten.
Pureer de paprika met de staafmixer in de keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en kook de puree op een middelhoog vuur tot het een mooie dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout, chilipeper en komijn. Laat de tapenade afkoelen en in minimaal 1 uur op smaak komen.
Gele paprikatapenade
bijgerecht
null personen
45 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm in een kleine pan de olie. Fruit hierin de knoflook met de paprika zachtjes 8 minuten. Let erop dat ze niet kleuren. Voeg de witte wijn, azijn, suiker en 100 ml water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de paprika heel zachtjes 30 minuten.
Pureer de paprika met de staafmixer in de keukenmachine. Schenk de puree terug in de pan en kook de puree op een middelhoog vuur tot het een mooie dikke saus is geworden. Breng op smaak met zout, chilipeper en komijn. Laat de tapenade afkoelen en in minimaal 1 uur op smaak komen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
2 paprika's
100 ml witte wijn
2 el witte
2 el suiker
0 chilipeper uit de molen
1 mespunt gemalen komijn (djinten)
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine