Aardbeiencharlotte
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een pannetje 100 ml water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat dit iets afkoelen. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het suikerstroopje op. Laat het stroopje nog iets afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en houd eventueel een paar aardbeien achter voor de garnering. Pureer de aardbeien met de likeur in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng in een ruime kom de aardbeienpuree met het suikerstroopje. Laat dit afkoelen tot het de dikte van yoghurt heeft.
Vet de bodem van de vorm in met olie. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten langs de wand van de vorm. Gebruik een prop keukenpapier om de lange vingers tijdelijk op hun plaats te houden.
Klop als het aardbeienmengsel lobbig genoeg is, de room bijna stijf. Leg de room op de aardbeienpuree en spatel alles heel luchtig door elkaar.
Haal de prop keukenpapier uit de vorm. Schep het aardbeienmengsel erin. Tik de vorm even voorzichtig op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Zet de vorm in de koelkast en laat de pudding in ca. 4 uur opstijven.
Houd de vorm enkele tellen in een bak met warm water. Leg een bord op de vorm, schud even en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer de charlotte met de achtergehouden aardbeien.
Aardbeiencharlotte
nagerecht
null personen
375 kcal
45 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water. Breng in een pannetje 100 ml water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat dit iets afkoelen. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze in het suikerstroopje op. Laat het stroopje nog iets afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en houd eventueel een paar aardbeien achter voor de garnering. Pureer de aardbeien met de likeur in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng in een ruime kom de aardbeienpuree met het suikerstroopje. Laat dit afkoelen tot het de dikte van yoghurt heeft.
Vet de bodem van de vorm in met olie. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten langs de wand van de vorm. Gebruik een prop keukenpapier om de lange vingers tijdelijk op hun plaats te houden.
Klop als het aardbeienmengsel lobbig genoeg is, de room bijna stijf. Leg de room op de aardbeienpuree en spatel alles heel luchtig door elkaar.
Haal de prop keukenpapier uit de vorm. Schep het aardbeienmengsel erin. Tik de vorm even voorzichtig op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen. Zet de vorm in de koelkast en laat de pudding in ca. 4 uur opstijven.
Houd de vorm enkele tellen in een bak met warm water. Leg een bord op de vorm, schud even en laat de pudding op de schaal glijden. Garneer de charlotte met de achtergehouden aardbeien.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
18 blaadjes gelatine wit
200 g suiker
750 g aardbeien
3 el amandellikeur (slijter)
600 ml geslagen room
½ tl zonnebloemolie
20 lange vingers
Dit heb je nodig
soufflévorm (inhoud 1,5 liter), staafmixer of keukenmachine