Verse doperwten met sjalot en mosterd
Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden.
Aan de slag
Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.
Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten. Schep de doperwten erdoor en voeg het water en naar smaak zout toe.
Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 min. zachtjes gaar. Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de room toe en breng alles nog even aan de kook.
Roer, als de saus aan de dikke kant is, er nog een scheutje water door. Lekker met in de schil gekookte aardappelen en gegrilde kip, kalfsvlees of vis.
Verse doperwten met sjalot en mosterd
Spice up je erwtjes door ze te stoven met ui en kruiden.
bijgerecht
null personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.
Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin 2 minuten. Schep de doperwten erdoor en voeg het water en naar smaak zout toe.
Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 min. zachtjes gaar. Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de room toe en breng alles nog even aan de kook.
Roer, als de saus aan de dikke kant is, er nog een scheutje water door. Lekker met in de schil gekookte aardappelen en gegrilde kip, kalfsvlees of vis.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse doperwten
25 g ongezouten roomboter
1 sjalot
3 el water
2 tl gedroogde dragon
1½ el grove mosterd
3 el geslagen room 23% vet