Winterclafoutis met tuttifrutti
bewaar
bewaar

Winterclafoutis met tuttifrutti

10 min. bereiden / 35 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Besprenkel de tuttifrutti met rum en laat het fruit even staan.

Klop in een beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer tot een crèmekleurig en romig mengsel. Voeg al kloppend de bloem en wat zout toe en meng dan de boter, crème fraîche en melk erdoor.

Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tuttifrutti erover. Zet de schaal op het rooster, een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Bestuif de clafoutis direct uit de oven met kaneel en poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over en serveer de clafoutis in punten.

algemeenIn Frankrijk bakken ze het beslag voor pannenkoeken ook in de oven, met dit warm-zoete nagerecht als resultaat.
algemeenMaak de clafoutis van tevoren en verwarm hem vlak voor gebruik 10 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Winterclafoutis met tuttifrutti

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig