Goulash
Goulash maken: deze stoofschotel van rundvees en paprika kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Perfect voor in het weekend.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, tomatenpuree, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe de runderfond, tomaten en het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de aardappel met de paprika aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Goulash
Goulash maken: deze stoofschotel van rundvees en paprika kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Perfect voor in het weekend.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, tomatenpuree, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe de runderfond, tomaten en het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de aardappel met de paprika aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 tomaten
3 el traditionele olijfolie
700 g runderriblappen
1 tl karwijzaad
2 el milde paprikapoeder
2 el tomatenpuree in blik
200 ml runderfond
150 ml water
2 groene paprika's
300 g vastkokende aardappelen