Goulash
bewaar
bewaar

Goulash

Goulash maken: deze stoofschotel van rundvees en paprika kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Perfect voor in het weekend.

30 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, paprikapoeder, tomatenpuree, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe de runderfond, tomaten en het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de aardappel met de paprika aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

achtergrondinfoGulash is misschien wel het bekendste gerecht van Hongarije. Hongarije was lang een grote rundvleesleverancier in Europa. De boeren en herders, die gulyás heetten, aten op afgelegen gebieden weinig anders dan rundvlees, gestoofd in een grote pot boven het vuur. Toen de Spanjaarden paprika naar Europa haalden werd paprikapoeder langzaam maar zeker onmisbaar in de Hongaarse keuken en ook in gulash. Andere onmisbare ingredienten in gulash zijn paprika’s, karweizaad en uien.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Goulash

Goulash maken: deze stoofschotel van rundvees en paprika kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Perfect voor in het weekend.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig