Friese dumkes
bewaar
bewaar

Friese dumkes

15 min. bereiden / 25 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe de hazelnoten, boter en suiker in een kom en mix tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor. Voeg de bloem, het kaneelpoeder, gemberpoeder en de gestampte muisjes toe en kneed tot een samenhangend, stevig deeg.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd het deeg in repen van 2 x 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Neem uit de oven en druk de nog warme koekjes aan één kant in met de duim (dumke). Neem de koekjes van de bakplaat, leg op een rooster en laat verder afkoelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Friese dumkes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig