Friese dumkes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe de hazelnoten, boter en suiker in een kom en mix tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor. Voeg de bloem, het kaneelpoeder, gemberpoeder en de gestampte muisjes toe en kneed tot een samenhangend, stevig deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd het deeg in repen van 2 x 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Neem uit de oven en druk de nog warme koekjes aan één kant in met de duim (dumke). Neem de koekjes van de bakplaat, leg op een rooster en laat verder afkoelen.
Friese dumkes
nagerecht
null porties
180 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Doe de hazelnoten, boter en suiker in een kom en mix tot een zachte massa. Klop de eieren erdoor. Voeg de bloem, het kaneelpoeder, gemberpoeder en de gestampte muisjes toe en kneed tot een samenhangend, stevig deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd het deeg in repen van 2 x 4 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Neem uit de oven en druk de nog warme koekjes aan één kant in met de duim (dumke). Neem de koekjes van de bakplaat, leg op een rooster en laat verder afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g hazelnoten
100 g boter
200 g bruine basterdsuiker
2 eieren
325 g bloem
1 tl kaneelpoeder
½ tl gemberpoeder
2 tl gestampte muisjes
Dit heb je nodig
keukenmachine, bakpapier