Geroosterde wintergroenten
Even choppen en dan de oven in: zo simpel is het.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller, snijd hem vervolgens in dikke plakken en halveer deze. Snijd de ui in dunne partjes.
Schep in een lage ovenschaal de knolselderij, wortel en ui door elkaar. Strooi de tijm met zeezout en versgemalen zwarte peper erover en druppel de olijfolie erover. Schep alles goed om.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 35 min. mooi bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om. Lekker bij allerlei stoofgerechten.
Geroosterde wintergroenten
Even choppen en dan de oven in: zo simpel is het.
bijgerecht
null personen
135 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller, snijd hem vervolgens in dikke plakken en halveer deze. Snijd de ui in dunne partjes.
Schep in een lage ovenschaal de knolselderij, wortel en ui door elkaar. Strooi de tijm met zeezout en versgemalen zwarte peper erover en druppel de olijfolie erover. Schep alles goed om.
Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de groenten in ca. 35 min. mooi bruin en gaar. Schep de groenten af en toe om. Lekker bij allerlei stoofgerechten.
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g knolselderij
300 g winterpenen
2 rode uien
1 el verse tijmblaadjes
3 el olijfolie met citroen-aroma