Perencompote
bewaar
bewaar

Perencompote

25 min. bereiden / 40 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp.

Breng 250 ml water aan de kook met de stukjes peer, de suiker, het citroenrasp, het vanillestokje en -merg, het kaneelstokje en de kruiden. Kook de peer in 40 min. zachtjes gaar.

Neem de pan van het vuur en stamp de peren grof met de pureestamper. Serveer de compote warm of schep direct in een schone (weck)pot en sluit de deksel. Lekker bij varkensfilet of karbonade, kippenbouten en wildgerechten, maar ook bij voorgerechten en borrelhapjes met paté, bij een kaasplankje met roggebrood of als dessert met vanilleroomijs en geklopte slagroom.

algemeenU kunt de perencompote 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten (weck)pot in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Perencompote

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig