Uiensoep met gruyèretoast
Op z'n Frans: een stokbroodje met kaas 'on top'.
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de uiringen 10 min. Schenk de wijn erbij. Laat 5 min. koken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Voeg in de soeppan het water en de bouillontabletten toe en laat 15 min. koken.
Snijd het stokbrood in schuine plakken (1 per persoon). Rasp de Gruyère kaas en strooi over de plakken. Bak de plakken 5 min. in oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van het brood.
Uiensoep met gruyèretoast
Op z'n Frans: een stokbroodje met kaas 'on top'.
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak de uiringen 10 min. Schenk de wijn erbij. Laat 5 min. koken. Verwarm de oven voor op 225 °C. Voeg in de soeppan het water en de bouillontabletten toe en laat 15 min. koken.
Snijd het stokbrood in schuine plakken (1 per persoon). Rasp de Gruyère kaas en strooi over de plakken. Bak de plakken 5 min. in oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de peterselie fijn. Schep de soep in kommen. Leg de plakken erin. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van het brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g uien
25 g ongezouten roomboter
250 ml droge witte wijn
1½ l kraanwater
2 tuinkruidenbouillontabletten
1 vers stokbrood
100 g gruyère
2 el verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier