Spaanse aardappeltjes met slacarree
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.
Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.
Spaanse aardappeltjes met slacarree
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.
Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
2 x 400 g sperziebonen
4 el olijfolie
2 schaaltjes sla
2 tl milde paprikapoeder
2 tenen knoflook
½ potje zwarte olijven
3 el aïoli