Krokante honingperen
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Peren in partjes snijden. Ovenschaal invetten met beetje boter. In pan rest van boter smelten en mengen met honing, citroensap en havermout. Peren in ovenschaal leggen en honingmengsel erover verdelen. Bestrooien met kaneel. In ca. 20 minuten in oven door en door heet laten worden, laten kleuren tot krokant korstje ontstaat. Intussen slagroom stijfkloppen met vanillesuiker. Peren warm serveren met slagroom. Ook lekker met roomijs.
Krokante honingperen
nagerecht
null personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Peren in partjes snijden. Ovenschaal invetten met beetje boter. In pan rest van boter smelten en mengen met honing, citroensap en havermout. Peren in ovenschaal leggen en honingmengsel erover verdelen. Bestrooien met kaneel. In ca. 20 minuten in oven door en door heet laten worden, laten kleuren tot krokant korstje ontstaat. Intussen slagroom stijfkloppen met vanillesuiker. Peren warm serveren met slagroom. Ook lekker met roomijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 handperen
3 eetlepels boter of margarine
8 eetlepels bloemenhoning
4 eetlepels citroensap
6 eetlepels havermout
½ theelepel kaneel
1 bekertje slagroom
1 zakje vanillesuiker
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm