Asperges met kip
De klassieke combinatie met ham en ei is bekend, maar asperges smaken ook perfect met kip en bosui.
Aan de slag
Maak de asperges schoon. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) eraf. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Bereid de gratin in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Los het bouillontablet op in het kokend water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in de wok. Bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de wok en houd warm. Bak de asperges en bosui in de rest van het bakvet lichtbruin. Voeg de suiker toe en laat licht karameliseren.
Blus af met de kippenbouillon. Schep voortdurend om en laat ca. 3 min. doorstoven. Voeg de kip toe en warm even mee. Serveer het asperge-kipmengsel met de aardappelgratin.
Asperges met kip
De klassieke combinatie met ham en ei is bekend, maar asperges smaken ook perfect met kip en bosui.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de asperges schoon. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm.) eraf. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Bereid de gratin in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Los het bouillontablet op in het kokend water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Bestrooi de kiphaasjes met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in de wok. Bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de wok en houd warm. Bak de asperges en bosui in de rest van het bakvet lichtbruin. Voeg de suiker toe en laat licht karameliseren.
Blus af met de kippenbouillon. Schep voortdurend om en laat ca. 3 min. doorstoven. Voeg de kip toe en warm even mee. Serveer het asperge-kipmengsel met de aardappelgratin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
800 g aardappelgratin naturel
½ kippenbouillontablet
100 ml kokend water
3 bosuien
400 g kipfilethaasjes
4 el traditionele olijfolie
1 el kristalsuiker