Gehaktschotel met rijst
Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 min. rul. Meng de sausmix met het water en voeg de zure room toe. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd in blokjes. Roer de peer en het gehakt door de saus. Schenk in de ovenschaal en bestrooi met de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de komkommer met de mangochutney. Serveer de gehaktschotel met de rijst en komkommerchutney.
Gehaktschotel met rijst
Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!
hoofdgerecht
null personen
845 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 min. rul. Meng de sausmix met het water en voeg de zure room toe. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd in blokjes. Roer de peer en het gehakt door de saus. Schenk in de ovenschaal en bestrooi met de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de komkommer met de mangochutney. Serveer de gehaktschotel met de rijst en komkommerchutney.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g snelkookrijst
400 g rundergehakt
1 pak Zuid-Afrikaanse bobotie sausmix
250 ml kraanwater
125 ml sour cream
75 g ongezouten gemengde noten
1 Conference handpeer
2 komkommers
120 g mangochutney
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter