Gehaktschotel met rijst
bewaar
bewaar

Gehaktschotel met rijst

Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!

55 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 min. rul. Meng de sausmix met het water en voeg de zure room toe. Hak de noten grof. Schil de peer en snijd in blokjes. Roer de peer en het gehakt door de saus. Schenk in de ovenschaal en bestrooi met de noten. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de komkommer met de mangochutney. Serveer de gehaktschotel met de rijst en komkommerchutney.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gehaktschotel met rijst

Van oorsprong Zuid-Afrikaans gerecht met gehakt, peer en chutney. Baje goed!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig