Balletje, balletje
Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de moster. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.
Snijd de worteltjes in ongeveer dezelfde grote als de krieltjes. Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met peterselie.
Balletje, balletje
Echte Hollandse hap: aardappelen, worteltjes en gehaktballen.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met de deksel op de pan in 8 min. gaar en bruin. Schep regelmatig om.
Doe ondertussen het gehakt in een kom samen met het paneermeel, het ei en de moster. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed goed door en maak balletjes ter grootte van een krieltje. Voeg bij de krieltjes en bak in 5 min. gaar.
Snijd de worteltjes in ongeveer dezelfde grote als de krieltjes. Kook de worteltjes in 4 min. beetgaar. Voeg bij de krieltjes en bak nog 2 min. Verdeel over 4 borden en bestrooi met peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
700 g krieltjes
300 g mager rundergehakt
2 el paneermeel
1 middelgroot scharrelei
2 tl Franse mosterd
500 g geschrapte worteltjes