Kip-worstspiesjes
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe de kip in een kom en meng met de helft van het basilicum, de knoflook en 4 el olie. Laat 10 min. marineren.
Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en halveer deze.
Meng de tomaten met de ui, de azijn, de rest van het basilicum, de rest van de olie, peper en zout.
Rijg de kip, worst, courgette en paprika aan de satéstokjes. Barbecue ze in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomaten. Lekker met stokbrood.
Kip-worstspiesjes
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe de kip in een kom en meng met de helft van het basilicum, de knoflook en 4 el olie. Laat 10 min. marineren.
Snijd de worstjes in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en halveer deze.
Meng de tomaten met de ui, de azijn, de rest van het basilicum, de rest van de olie, peper en zout.
Rijg de kip, worst, courgette en paprika aan de satéstokjes. Barbecue ze in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomaten. Lekker met stokbrood.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje verse basilicum
1 teen knoflook
200 g kipfilet
6 el traditionele olijfolie
275 g runderchipolata
1 courgette
4 trostomaten
1 rode ui
1 el balsamicoazijn
½ bakje basilicum
1 gele paprika
Dit heb je nodig
sateprikkers