Garnalen en broccoli in ketjapsaus
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de noedels om met 1/2 el olie. Breng ruim water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster het sesamzaad goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de uien goudbruin. Voeg de tomaten en broccoli toe en roerbak ca. 3 min. tot de tomaten zacht worden. Voeg de garnalen, ketjap en 150 ml kookvocht van de noedels toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook de garnalen in ca. 2-3 min. gaar. Serveer het garnalen-groentenmengsel met de eiernoedels in kommen en bestrooi met het sesamzaad.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Garnalen en broccoli in ketjapsaus
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de noedels om met 1/2 el olie. Breng ruim water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster het sesamzaad goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de uien goudbruin. Voeg de tomaten en broccoli toe en roerbak ca. 3 min. tot de tomaten zacht worden. Voeg de garnalen, ketjap en 150 ml kookvocht van de noedels toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook de garnalen in ca. 2-3 min. gaar. Serveer het garnalen-groentenmengsel met de eiernoedels in kommen en bestrooi met het sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pakje eiernoedels
2 el olie
500 g broccoli
2 el sesamzaad
3 uien
300 g tomaten
1 schaal wokgarnalen
75 ml ketjap manis