Kip met komkommer in oestersaus
Aan de slag
Kook de kipfilet en 1 teen knoflook in 600 ml water met 1 tl zout 15 min. op laag vuur. Neem de kipfilet uit de pan en haal 'm met twee vorken uit elkaar. Kook ondertussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 min. Snijd de tweede teen knoflook fijn en bak 1 min. mee. Voeg de kip, de komkommer, de oestersaus en de gembersiroop toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken.
Serveer de kip in oestersaus met de pandanrijst.
Kip met komkommer in oestersaus
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de kipfilet en 1 teen knoflook in 600 ml water met 1 tl zout 15 min. op laag vuur. Neem de kipfilet uit de pan en haal 'm met twee vorken uit elkaar. Kook ondertussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei 3 min. Snijd de tweede teen knoflook fijn en bak 1 min. mee. Voeg de kip, de komkommer, de oestersaus en de gembersiroop toe en breng aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur koken.
Serveer de kip in oestersaus met de pandanrijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal kipfilet
2 tenen knoflook
300 g pandanrijst
2 el olie
500 g prei
1 komkommer
75 ml oestersaus
50 ml gembersiroop