Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes
Bijzondere en zalige combinatie: ham, kreeftjes, truffel en chilipeper.
Aan de slag
Doe de gist en suiker in een kom en roer er ¼ van het lauwe water door. Laat 5 min. op een warme, tochtvrije plek rusten. Meng de bloem met het zout in een kom en schenk er het gistmengsel, 2 el olie en de rest van het lauwwarm water bij. Kneed 8 min. tot een soepel deeg. Bestrijk binnenkant van een grote kom met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water en dan in een kom koud water. Pel daarna het vel eraf. Snijd in parten en verwijder zaadjes. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer met de rest van de olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Sla in 1 keer de lucht uit het deeg en duw plat. Verdeel deeg in stukken (1 per persoon) en rol flinterdunne, ronde lappen. Beleg elke pizzabodem met de tomaat en mascarpone. Verdeel de ham en rivierkreeftjes erover en besprenkel met de truffelolie. Bak pizza's één voor één in ca. 14 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met chilipeper en rucola. Bon appétit!
Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes
Instructievideo - 04:39 min.
Pizza met Parmaham en rivierkreeftjes
Bijzondere en zalige combinatie: ham, kreeftjes, truffel en chilipeper.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
55 min. bereiden
90 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Doe de gist en suiker in een kom en roer er ¼ van het lauwe water door. Laat 5 min. op een warme, tochtvrije plek rusten. Meng de bloem met het zout in een kom en schenk er het gistmengsel, 2 el olie en de rest van het lauwwarm water bij. Kneed 8 min. tot een soepel deeg. Bestrijk binnenkant van een grote kom met 1 el olie en leg het deeg erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water en dan in een kom koud water. Pel daarna het vel eraf. Snijd in parten en verwijder zaadjes. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer met de rest van de olie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 250 °C.
Sla in 1 keer de lucht uit het deeg en duw plat. Verdeel deeg in stukken (1 per persoon) en rol flinterdunne, ronde lappen. Beleg elke pizzabodem met de tomaat en mascarpone. Verdeel de ham en rivierkreeftjes erover en besprenkel met de truffelolie. Bak pizza's één voor één in ca. 14 min. in het midden van de oven krokant en gaar. Neem uit de oven en bestrooi met chilipeper en rucola. Bon appétit!
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml kraanwater
1 tl witte basterdsuiker
½ zakje gedroogde gist
250 g tarwebloem
5 el traditionele olijfolie
1 tl zout
1 teen knoflook
4 romatomaten
125 g mascarpone
4 el olijfolie met truffelaroma
75 g parmaham
100 g verse rivierkreeftjes
1 mespunt gemalen chilipeper
38 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer
deegroller