Gepofte aardappel met curryboter
Bij de barbecue en zelfs als bijgerecht bij het kerstdiner; dit gerecht kan áltijd.
Aan de slag
Dep de aardappelen droog met keukenpapier. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ca. 30 min. in de kooltjes van de braai. Keer regelmatig. De aardappel is gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kunt insteken en uithalen. Snipper de sjalot. Smelt ondertussen 1/4 van de boter in een kleine koekenpan.
Laat de sjalotten op laag vuur in ca. 20 min. gaar worden maar niet kleuren. Roer de laatste min. het currypoeder erdoor en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de rest van de boter en de peterselie erdoor.
Verwijder het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze in de lengte in. Schep er wat curryboter in.
Aardappel poffen op de barbecue
Instructievideo - 00:33 min.
Gepofte aardappel met curryboter
Bij de barbecue en zelfs als bijgerecht bij het kerstdiner; dit gerecht kan áltijd.
bijgerecht
null personen
325 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Dep de aardappelen droog met keukenpapier. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ca. 30 min. in de kooltjes van de braai. Keer regelmatig. De aardappel is gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kunt insteken en uithalen. Snipper de sjalot. Smelt ondertussen 1/4 van de boter in een kleine koekenpan.
Laat de sjalotten op laag vuur in ca. 20 min. gaar worden maar niet kleuren. Roer de laatste min. het currypoeder erdoor en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de rest van de boter en de peterselie erdoor.
Verwijder het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze in de lengte in. Schep er wat curryboter in.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen
80 g ongezouten roomboter
4 sjalotten
1 tl hot currypoeder
2 el verse peterselie
Dit heb je nodig
satéstokje