Tijgergarnalen-curry
Aan de slag
Snijd de peper in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de peper, uien en gember 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Doe de kurkuma, komijn en garam massala erbij en roerbak op laag vuur nog 2 min. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Roer af en toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout. Voeg de bevroren garnalen toe en laat 5-6 min. meegaren. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Tijgergarnalen-curry
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peper in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de peper, uien en gember 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Doe de kurkuma, komijn en garam massala erbij en roerbak op laag vuur nog 2 min. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Roer af en toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer de saus met de staafmixer, breng op smaak met zout. Voeg de bevroren garnalen toe en laat 5-6 min. meegaren. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ rode peper
4 el olijfolie
2 uien
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 el garam masala
1 blik tomatenblokjes
300 g basmatirijst
1 zak tijgergarnalen
1 bakje verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer