Spinaziesoufflé van Sang-Lan
Aan de slag
Verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een kom.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur 5 min. garen onder voortdurend roeren, tot het een egale massa is. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.
Schenk een beetje van de saus bij de eidooiers en roer goed door. Schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa. Schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel de massa door het spinaziemengsel. Schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven. Laat in ca. 45 min. rijzen en goudbruin worden. Doe de oven tussentijds niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Serveer direct.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Spinaziesoufflé van Sang-Lan
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een kom.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur 5 min. garen onder voortdurend roeren, tot het een egale massa is. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.
Schenk een beetje van de saus bij de eidooiers en roer goed door. Schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa. Schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel de massa door het spinaziemengsel. Schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven. Laat in ca. 45 min. rijzen en goudbruin worden. Doe de oven tussentijds niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g verse spinazie
4 middelgrote eieren
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
500 ml volle melk
200 g belegen kaas 50+ aan een stuk
1 tl kerriepoeder
1 tl citroensap
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
hoge ronde ovenschaal