Aardappeldumplings met kaas en spinazie
Met hun knapperige korstje en zachte vulling schreeuwen deze aardappeldumplings met kaas en spinazie comfortfood! Probeer daar maar eens vanaf te blijven.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. zacht en gaar. Rasp ondertussen 50 g kaas (per 4 personen). Giet de aardappelen af, meng de geraspte kaas erdoor en prak met een vork tot een gladde puree. Meng het zout en de maizena erdoor en kneed met je handen tot een stevig deeg.
Snijd de rest van de kaas in blokjes van 1 cm. Maak 20 balletjes van Ø 3 cm van het aardappeldeeg. Duw met je duim een holletje in een balletje, vul met een kaasblokje en maak het balletje rollend weer dicht. Herhaal dit met de rest van de balletjes
Blancheer de spinazie 30 sec. in een pan ruim kokend water, haal met de schuimspaan eruit en laat uitlekken in een vergiet.
Kook vervolgens de balletjes in 2 delen 3-4 min. tot ze gaan drijven.
Haal de dumplings met de schuimspaan uit de pan en laat ze uitstomen op keukenpapier.
Rasp ondertussen de knoflook en snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de spinazie met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de knoflook, de ui, het citroenrasp en de olijfolie. Verhit een koekenpan met de zonnebloemolie en bak de dumplings in 6-7 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel. Pas op voor eventuele spetters.
Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de salie en chilivlokken 1 min. tot de salie knapperig is. Roer, zodra het vuur uit is, de rest van de knoflook door de olie. Schep de dumplings op een serveerbord, verdeel de salie-olie erover en serveer met de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Aardappeldumplings met kaas en spinazie
Met hun knapperige korstje en zachte vulling schreeuwen deze aardappeldumplings met kaas en spinazie comfortfood! Probeer daar maar eens vanaf te blijven.
hoofdgerecht
null personen
995 kcal
50 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. zacht en gaar. Rasp ondertussen 50 g kaas (per 4 personen). Giet de aardappelen af, meng de geraspte kaas erdoor en prak met een vork tot een gladde puree. Meng het zout en de maizena erdoor en kneed met je handen tot een stevig deeg.
Snijd de rest van de kaas in blokjes van 1 cm. Maak 20 balletjes van Ø 3 cm van het aardappeldeeg. Duw met je duim een holletje in een balletje, vul met een kaasblokje en maak het balletje rollend weer dicht. Herhaal dit met de rest van de balletjes
Blancheer de spinazie 30 sec. in een pan ruim kokend water, haal met de schuimspaan eruit en laat uitlekken in een vergiet.
Kook vervolgens de balletjes in 2 delen 3-4 min. tot ze gaan drijven.
Haal de dumplings met de schuimspaan uit de pan en laat ze uitstomen op keukenpapier.
Rasp ondertussen de knoflook en snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de spinazie met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de knoflook, de ui, het citroenrasp en de olijfolie. Verhit een koekenpan met de zonnebloemolie en bak de dumplings in 6-7 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel. Pas op voor eventuele spetters.
Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de salie en chilivlokken 1 min. tot de salie knapperig is. Roer, zodra het vuur uit is, de rest van de knoflook door de olie. Schep de dumplings op een serveerbord, verdeel de salie-olie erover en serveer met de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
130 g belegen kaas aan een stuk
1 tl zout
125 g maizena
600 g spinazie
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 citroen
4 el milde olijfolie
200 ml zonnebloemolie
10 g verse salie
1 tl chilivlokken
Dit heb je nodig
schuimspaan