Aardappeldumplings met kaas en spinazie
bewaar
bewaar

Aardappeldumplings met kaas en spinazie

Met hun knapperige korstje en zachte vulling schreeuwen deze aardappeldumplings met kaas en spinazie comfortfood! Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

50 min. bereiden / 10 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 25 min. zacht en gaar. Rasp ondertussen 50 g kaas (per 4 personen). Giet de aardappelen af, meng de geraspte kaas erdoor en prak met een vork tot een gladde puree. Meng het zout en de maizena erdoor en kneed met je handen tot een stevig deeg.

Snijd de rest van de kaas in blokjes van 1 cm. Maak 20 balletjes van Ø 3 cm van het aardappeldeeg. Duw met je duim een holletje in een balletje, vul met een kaasblokje en maak het balletje rollend weer dicht. Herhaal dit met de rest van de balletjes

Blancheer de spinazie 30 sec. in een pan ruim kokend water, haal met de schuimspaan eruit en laat uitlekken in een vergiet.

Kook vervolgens de balletjes in 2 delen 3-4 min. tot ze gaan drijven.

Haal de dumplings met de schuimspaan uit de pan en laat ze uitstomen op keukenpapier.

Rasp ondertussen de knoflook en snipper de ui. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de spinazie met 1 el citroensap (per 4 personen), de helft van de knoflook, de ui, het citroenrasp en de olijfolie. Verhit een koekenpan met de zonnebloemolie en bak de dumplings in 6-7 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel. Pas op voor eventuele spetters.

Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de salie en chilivlokken 1 min. tot de salie knapperig is. Roer, zodra het vuur uit is, de rest van de knoflook door de olie. Schep de dumplings op een serveerbord, verdeel de salie-olie erover en serveer met de spinazie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappeldumplings met kaas en spinazie

Met hun knapperige korstje en zachte vulling schreeuwen deze aardappeldumplings met kaas en spinazie comfortfood! Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig