Kikkererwtencurry met tomaat
Aan de slag
In braadpan olie verhitten, laurier en kaneel 30 sec. bakken zodat geur vrijkomt. Ui toevoegen en 3 min. fruiten. Knoflook, gember en 1/2 el komijn 1 min. meebakken. Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen. Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen. Kaneel en laurier verwijderen. In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geureen. Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander. Lekker met spinazie en Indiase kaas (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Kikkererwtencurry met tomaat
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan olie verhitten, laurier en kaneel 30 sec. bakken zodat geur vrijkomt. Ui toevoegen en 3 min. fruiten. Knoflook, gember en 1/2 el komijn 1 min. meebakken. Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen. Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen. Kaneel en laurier verwijderen. In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geureen. Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander. Lekker met spinazie en Indiase kaas (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el olie
2 laurierblaadjes
2 kaneelstokjes
2 uien
4 teentjes knoflook
1 tl verse gemberwortel
1 el gemalen komijn (djinten)
150 ml volle yoghurt
4 tomaten
2 blikken kikkererwten
2 el citroensap
1 zakje verse koriander