Tomaten-komkommersalade
Deze salade is geïnspireerd op de Indiase tomaten-komkommersalade kachumbar. Een frisse, kruidige salade dankzij komijn, koriander, munt en limoen. Dankzij de peper krijgt hij nog wat pit.
Aan de slag
Verhit een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de komijn tot de geur vrijkomt.
Snipper de ui en snijd de tomaten en komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander en munt fijn. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoen uit.
Klop in een grote kom een dressing van het limoensap, de suiker en helft van de komijn. Breng op smaak met peper (voeg nu nog geen zout toe anders wordt er te veel vocht onttrokken aan de groenten in de salade).
Schep de tomaat, komkommer, rode peper, koriander, helft van de munt en helft van de ui door de dressing. Zet ca. 1 uur in de koelkast om de salade lekker koud te laten worden en de smaken in te laten trekken.
Breng de salade vlak voor serveren op smaak met zout en garneer met de rest van de ui en munt. Bestrooi met de rest van de komijn.
Tomaten-komkommersalade
Deze salade is geïnspireerd op de Indiase tomaten-komkommersalade kachumbar. Een frisse, kruidige salade dankzij komijn, koriander, munt en limoen. Dankzij de peper krijgt hij nog wat pit.
bijgerecht
null personen
45 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een kleine koekenpan zonder olie of boter en rooster de komijn tot de geur vrijkomt.
Snipper de ui en snijd de tomaten en komkommer in blokjes van 1 cm. Snijd de koriander en munt fijn. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Pers de limoen uit.
Klop in een grote kom een dressing van het limoensap, de suiker en helft van de komijn. Breng op smaak met peper (voeg nu nog geen zout toe anders wordt er te veel vocht onttrokken aan de groenten in de salade).
Schep de tomaat, komkommer, rode peper, koriander, helft van de munt en helft van de ui door de dressing. Zet ca. 1 uur in de koelkast om de salade lekker koud te laten worden en de smaken in te laten trekken.
Breng de salade vlak voor serveren op smaak met zout en garneer met de rest van de ui en munt. Bestrooi met de rest van de komijn.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl gemalen komijn
1 rode ui
380 g tastytom-trostomaten
½ komkommer
8 verse koriander
8 g verse munt
1 rode peper
1 limoen
1 tl kristalsuiker