Komkommersoep
Aan de slag
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de korianderblaadjes fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Doe de komkommer en koriander in een blender of keukenmachine en maal fijn. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout. Voeg de rode peper toe. Meng het geheel goed door. Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met het limoensap. Voeg water toe als de soep te dik is.
Laat in 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden. Schenk de soep in kommen en besprenkel met de olie.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Komkommersoep
voorgerecht
null personen
65 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de korianderblaadjes fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
Doe de komkommer en koriander in een blender of keukenmachine en maal fijn. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout. Voeg de rode peper toe. Meng het geheel goed door. Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met het limoensap. Voeg water toe als de soep te dik is.
Laat in 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden. Schenk de soep in kommen en besprenkel met de olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
15 g verse koriander
1 rode peper
150 g Griekse yoghurt
1 limoen
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine