Chocolade paaskoekjes
Aan de slag
Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het cacaopoeder en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.
Steek met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes uit. Prik met een satéstokje een gaatje met een diameter van ca. 1/2 cm in de bovenkant van de koekjes. Als de koekjes gebakken zijn, kun je daar een lintje door rijgen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif deze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 min. gaar en goudbruin.
Zijn de gaatjes na het bakken dichtgegaan? Je kunt ze voorzichtig open prikken voordat de koekjes zijn uitgehard. Laat ze volledig afkoelen.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolade paaskoekjes
nagerecht
null porties
150 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het cacaopoeder en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.
Steek met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes uit. Prik met een satéstokje een gaatje met een diameter van ca. 1/2 cm in de bovenkant van de koekjes. Als de koekjes gebakken zijn, kun je daar een lintje door rijgen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif deze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 min. gaar en goudbruin.
Zijn de gaatjes na het bakken dichtgegaan? Je kunt ze voorzichtig open prikken voordat de koekjes zijn uitgehard. Laat ze volledig afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g zelfrijzend bakmeel
75 g boter
75 g rietsuiker
1 ei
3 el cacaopoeder
0 bloem
Dit heb je nodig
bakpapier, deegroller, uitsteekvormpje, satéstokje