Krispi kip
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, kook 5 min. in water met zout en giet af. Voeg 15 g boter toe en stoof de sperziebonen en tomaten 15 min. afgedekt op laag vuur. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Roer het ei los in een diep bord. Strooi Krispi op een bord. Wentel de kip door het ei en door de Krispi.
Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 min. gaar en bruin. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Verwarm de melk met de rest van de boter en schenk bij de aardappelen. Stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel kookvocht toe.
Serveer de stukjes kipfilet met de sperziebonenen de aardappelpuree.
Krispi kip
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, kook 5 min. in water met zout en giet af. Voeg 15 g boter toe en stoof de sperziebonen en tomaten 15 min. afgedekt op laag vuur. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Roer het ei los in een diep bord. Strooi Krispi op een bord. Wentel de kip door het ei en door de Krispi.
Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 min. gaar en bruin. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Verwarm de melk met de rest van de boter en schenk bij de aardappelen. Stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel kookvocht toe.
Serveer de stukjes kipfilet met de sperziebonenen de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
500 g sperziebonen
70 g boter
1 bakje cherry tomaten
1 ei
1 zakje krispi
400 g kipfilet
100 ml melk
Dit heb je nodig
pureestamper