Hollandse groentetaart
Hollands welvaren, met stevige groenten, knapperige walnoten en geitenkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Bekleed de bodem van de taartvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in.
Kook de wokgroente in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten met ⅘ van de walnoten en de uiensaus en schep het in de deegvorm. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel na 20 min. de rest van de walnoten over de groentetaart en bak verder. Snijd de taart warm in punten en serveer.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Hollandse groentetaart
Hollands welvaren, met stevige groenten, knapperige walnoten en geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Bekleed de bodem van de taartvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in.
Kook de wokgroente in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de groenten met ⅘ van de walnoten en de uiensaus en schep het in de deegvorm. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel na 20 min. de rest van de walnoten over de groentetaart en bak verder. Snijd de taart warm in punten en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
400 g Hollandse wokgroente
400 g uien
30 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
200 ml halfvolle melk
50 g ongebrande walnoten
250 g zachte geitenkaas 55+
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)