Bamisoep
Aan de slag
Kalkoenfilet in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peultjes schoonmaken. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
In pan olie verhitten en kalkoen, ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. 1 Liter water, bouillonblokjes en peultjes toevoegen en soep 3 minuten laten koken. Eieren met zout en peper loskloppen. Rest van olie in koekenpan verhitten en omelet bakken. Omelet oprollen en in plakjes snijden. Mie breken boven soeppan en in 4 minuten op een laag vuur gaar laten worden. Soep op smaak brengen met ketjap en sambal. Bosui en omelet door soep roeren of in kommen doen en soep erover scheppen. Direct serveren.
Bamisoep
voorgerecht
null personen
300 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kalkoenfilet in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peultjes schoonmaken. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
In pan olie verhitten en kalkoen, ui en knoflook 2 minuten zachtjes bakken. 1 Liter water, bouillonblokjes en peultjes toevoegen en soep 3 minuten laten koken. Eieren met zout en peper loskloppen. Rest van olie in koekenpan verhitten en omelet bakken. Omelet oprollen en in plakjes snijden. Mie breken boven soeppan en in 4 minuten op een laag vuur gaar laten worden. Soep op smaak brengen met ketjap en sambal. Bosui en omelet door soep roeren of in kommen doen en soep erover scheppen. Direct serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g kalkoenfilets
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
50 g verse peultjes
2 bosuien
4 el zonnebloemolie
1 l water
2 kippenbouillontabletten
2 middelgrote eieren
125 g eiermie
1 el ketjap manis
1 tl sambal oelek