Rodekool met spekjes en braadworst
Aan de slag
Halveer de aardappelen in de lengte en kook ze 15 min. Bak de Catalaanse braadworstjes in 20 g boter rondom bruin. Voeg de rodekool toe samen met de appelstroop en 100 ml water en stoof de worstjes en de kool afgedekt gaar in 15 min. Voeg na 10 min. de appel toe. Bak in een wok de magere spekreepjes in de rest van de boter zachtjes uit. Snijd de aardappelen in plakjes. Schep de spekjes uit de wok en bak in hetzelfde vet de aardappelen al omscheppend goudbruin en gaar in 10 min. Neem de worstjes uit de pan. Schep de spekjes en de walnoten bij de gestoofde rodekool. Serveer met de worstjes en de gebakken aardappelen.
Rodekool met spekjes en braadworst
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de aardappelen in de lengte en kook ze 15 min. Bak de Catalaanse braadworstjes in 20 g boter rondom bruin. Voeg de rodekool toe samen met de appelstroop en 100 ml water en stoof de worstjes en de kool afgedekt gaar in 15 min. Voeg na 10 min. de appel toe. Bak in een wok de magere spekreepjes in de rest van de boter zachtjes uit. Snijd de aardappelen in plakjes. Schep de spekjes uit de wok en bak in hetzelfde vet de aardappelen al omscheppend goudbruin en gaar in 10 min. Neem de worstjes uit de pan. Schep de spekjes en de walnoten bij de gestoofde rodekool. Serveer met de worstjes en de gebakken aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg grote aardappelen
1 schaal Catalaanse
40 g boter
2 x 300 g rode kool
3 el rinse appelstroop
1 appel
125 g magere spekreepjes
1 zakje walnoten