Aardappel-wortelschotel met Quorngehakt
Aan de slag
Kook de aardappelschijfjes in de melk 15 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het Quorngehakt met 2 el olie, de knoflook, 1 el Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Giet de aardappelen af en bewaar de melk. Meng de aardappelschijfjes en wortelplakjes. Schep de helft ervan in de ovenschaal. Schep hier het Quorngehakt op. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes en wortelplakjes over het Quorngehakt. Lepel de melk erover. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden en wat peper en zout erover en sprenkel de rest van de olie erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht gaar in 35 min. Serveer warm.
Aardappel-wortelschotel met Quorngehakt
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
30 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Kook de aardappelschijfjes in de melk 15 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het Quorngehakt met 2 el olie, de knoflook, 1 el Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Giet de aardappelen af en bewaar de melk. Meng de aardappelschijfjes en wortelplakjes. Schep de helft ervan in de ovenschaal. Schep hier het Quorngehakt op. Verdeel de rest van de aardappelschijfjes en wortelplakjes over het Quorngehakt. Lepel de melk erover. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden en wat peper en zout erover en sprenkel de rest van de olie erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht gaar in 35 min. Serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zakken aardappelschijfjes
300 ml melk
2 x 175 g Quorn fijngehakt
4 el olijfolie
2 tenen knoflook
2 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden
750 g winterpeen
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter