Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong. In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree.
Aan de slag
Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe.
Snipper ondertussen 2/3 van de uien zo fijn mogelijk. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk. Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.
Breng de stoofpot op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong. In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe.
Snipper ondertussen 2/3 van de uien zo fijn mogelijk. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk. Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.
Breng de stoofpot op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg ribrunderlap
50 g ongezouten roomboter
140 g tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
3 uien
2 rode pepers
100 ml rodewijnazijn
2 el fijne kristalsuiker
3 el ketjap manis
1 rode paprika