Courgettetaartje in bladerdeeg
Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Courgettetaartje in bladerdeeg
Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes roomboter bladerdeeg
2 courgettes
125 ml crème fraîche
2 middelgrote eieren
3 bosuien
1 teen knoflook
4 el verse basilicum
100 g Pecorino Romano
Dit heb je nodig
eenpersoonstaartvormpjes