Zalm met bloemkoolpuree
bewaar
bewaar

Zalm met bloemkoolpuree

Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje.

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Laat de slagroom met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes 5 min. in water met zout. Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken. Kook ten slotte de tuinerwten 1 min.

Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan in 6 min. net gaar, keer halverwege. Verwarm de bloemkoolpuree in een pan. Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.

serveertipLekker met een partje citroen.

Bloemkool

Instructievideo - 04:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm met bloemkoolpuree

Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig