Paddestoelensoep met mihoen
Aan de slag
In pan olie verhitten. Gember, knoflook en peperkorrels zachtjes fruiten. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon 10 minuten laten trekken en boven soeppan zeven. Shii-takes, mihoen en vijfkruidenpoeder toevoegen en soep 10 minuten zachtjes laten koken. Sojasaus en sherry door soep roeren. Soep in kommen scheppen en sesamolie erover sprenkelen. Garneren met bieslook.
Paddestoelensoep met mihoen
voorgerecht
null personen
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In pan olie verhitten. Gember, knoflook en peperkorrels zachtjes fruiten. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Bouillon 10 minuten laten trekken en boven soeppan zeven. Shii-takes, mihoen en vijfkruidenpoeder toevoegen en soep 10 minuten zachtjes laten koken. Sojasaus en sherry door soep roeren. Soep in kommen scheppen en sesamolie erover sprenkelen. Garneren met bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetlepel olie
3 cm verse gemberwortel
1 teentje knoflook
5 zwarte peperkorrels
1 l groentebouillon
200 g shii-takes
125 g mihoen
½ theelepel vijf kruidenpoeder
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1½ eetlepel sesamolie
¼ zakje verse bieslook