Gebakken rijst met gehakt en groenten
In Thailand is gebakken rijst dagelijkse kost, deze variant is wat steviger.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Hak de knoflook fijn. Schil en hak de gemberwortel. Verhit de olie in de wok. Bak de knoflook en gember 30 sec. Voeg het gehakt toe, bak 2 min. rul. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
Schep de sojasaus, wortel en champignons door het gehakt en warm het geheel al omscheppend in 3-4 min. door. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Schep de sesamolie erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel zout. Strooi de bosuitjes erover.
Gebakken rijst met gehakt en groenten
In Thailand is gebakken rijst dagelijkse kost, deze variant is wat steviger.
bijgerecht
null personen
500 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Hak de knoflook fijn. Schil en hak de gemberwortel. Verhit de olie in de wok. Bak de knoflook en gember 30 sec. Voeg het gehakt toe, bak 2 min. rul. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
Schep de sojasaus, wortel en champignons door het gehakt en warm het geheel al omscheppend in 3-4 min. door. Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes. Schep de sesamolie erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel zout. Strooi de bosuitjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
2 tenen knoflook
2 cm verse gemberwortel
3 el arachideolie
200 g rundergehakt
1 winterpeen
250 g kastanjechampignons
2 bosuien
1 el sesamolie
2 el lichte sojasaus