Pekingeend
Serveer in een knapperig pannenkoekje met zoete hoisinsaus. Een avondje zonder bestek!
Aan de slag
Doe de bloem in een kom. Meng het water er al roerend in een dun straaltje door. Kneed tot een soepel deeg.Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten. Snijd de prei en komkommer in dunne reepjes van 4 cm lang. Verwijder daarbij de zaadlijsten van de komkommer. Doe de sojasaus, het citroensap, de honing en sherry in een schaal en roer tot marinade. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de marinade en laat 30 min. marineren.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot een lange rol van 40 cm. Snijd de rol in 16 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rond lapje van 6 cm doorsnede. Bestrijk de bovenkanten van de deeglapjes met de sesamolie. Leg telkens 2 deeglapjes met de oliezijde op elkaar, zodat er 8 stapeltjes ontstaan.
Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog met keukenpapier.Verhit de arachideolie in een koekenpan. Bak de eendenborstfilets op de velkant 2 min. Keer en bak nog 1 min. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Schenk de marinade erover en bestrooi met peper. Zet 12-15 minuten in de oven.
Rol ondertussen de dubbele pannenkoekjes samen uit tot een dunne cirkel van 15 cm doorsnede. Verhit 1 of 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak elke dubbele pannenkoek 1-2 min. per kant tot het deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft. Trek de pannenkoek van elkaar als ze nog warm zijn en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Doe de prei in een kom en schenk er kokend water op en laat 1 min. staan. Giet af.Snijd de eendenborstfilets in plakken. Doe in een schaal en serveer met de pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.
Pekingeend
Instructievideo - 05:00 min.
Pekingeend
Serveer in een knapperig pannenkoekje met zoete hoisinsaus. Een avondje zonder bestek!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
50 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de bloem in een kom. Meng het water er al roerend in een dun straaltje door. Kneed tot een soepel deeg.Laat het deeg 30 min. afgedekt rusten. Snijd de prei en komkommer in dunne reepjes van 4 cm lang. Verwijder daarbij de zaadlijsten van de komkommer. Doe de sojasaus, het citroensap, de honing en sherry in een schaal en roer tot marinade. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de marinade en laat 30 min. marineren.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit tot een lange rol van 40 cm. Snijd de rol in 16 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rond lapje van 6 cm doorsnede. Bestrijk de bovenkanten van de deeglapjes met de sesamolie. Leg telkens 2 deeglapjes met de oliezijde op elkaar, zodat er 8 stapeltjes ontstaan.
Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog met keukenpapier.Verhit de arachideolie in een koekenpan. Bak de eendenborstfilets op de velkant 2 min. Keer en bak nog 1 min. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Schenk de marinade erover en bestrooi met peper. Zet 12-15 minuten in de oven.
Rol ondertussen de dubbele pannenkoekjes samen uit tot een dunne cirkel van 15 cm doorsnede. Verhit 1 of 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak elke dubbele pannenkoek 1-2 min. per kant tot het deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft. Trek de pannenkoek van elkaar als ze nog warm zijn en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
Doe de prei in een kom en schenk er kokend water op en laat 1 min. staan. Giet af.Snijd de eendenborstfilets in plakken. Doe in een schaal en serveer met de pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g tarwebloem
125 ml water
1 prei
1 komkommer
4 el sojasaus
1 el citroensap
2 el vloeibare honing
2 el droge sherry
600 g eendenborstfilets
2 tl sesamolie
2 el arachideolie
1 flesje hoisinsaus
Dit heb je nodig
aluminiumfolie, keukenpapier, ovenschaal