Wontons met hoisineend en sojadip
Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje.
Aan de slag
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar). Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons. Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit. Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons.
Wontons met hoisineend en sojadip
Instructievideo - 02:31 min.
Wontons met hoisineend en sojadip
Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje.
bijgerecht
null porties
85 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Snijd de eend in fijne blokjes (tartaar). Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de eend met ⅔ van de gember, de knoflook, hoisinsaus en 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg in het midden van een wontonvel 1 tl vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons. Laat de olie in een pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in 1½ min. goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 3 min. Halveer ondertussen de grapefruit en pers de helft van de vrucht uit. Meng 4 el grapefruitsap met de sojasaus, sesamzaadjes en de rest van de gember. Serveer met de wontons.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 diepvries wontonvellen
200 g eendenborstfilets
3 cm verse gember
1 teen knoflook
2 tl hoisinsaus
1 tl vijfkruidenpoeder
1 l arachideolie
1 el sesamzaadjes
1 grapefruit
2 el sojasaus
Dit heb je nodig
vochtige theedoek