Gekarameliseerde walnoten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de walnoten warm of koud.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Gekarameliseerde walnoten
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.
Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de walnoten warm of koud.
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongebrande walnoten
100 g kristalsuiker
250 ml frituurolie
Dit heb je nodig
frituurpan