Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd
Met een oosters tintje en een knapperig jasje zijn deze balletjes heerlijk bij de borrel.
Aan de slag
Snijd de augurken fijn. Kneed het gehakt met de augurk, maizena, ketjap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van.
Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord. Haal de balletjes één voor één door de bloem, het ei en paneermeel.
Verhit de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de balletjes in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Geef er mosterd en cocktailprikkers er apart bij.
Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd
Instructievideo - 02:31 min.
Gepaneerde gehaktballetjes met mosterd
Met een oosters tintje en een knapperig jasje zijn deze balletjes heerlijk bij de borrel.
null porties
90 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de augurken fijn. Kneed het gehakt met de augurk, maizena, ketjap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Draai er met vochtige handen 16 gelijke balletjes van.
Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord. Haal de balletjes één voor één door de bloem, het ei en paneermeel.
Verhit de olie in een ruime pan tot 170 ºC. Controleer de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de balletjes in 3-4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Geef er mosterd en cocktailprikkers er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zure augurken
300 g half-om-halfgehakt
2 tl maizena
1 el ketjap manis
2 tl Franse mosterd
3 el tarwebloem
1 middelgroot scharrelei
75 g paneermeel
300 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
keukenthermometer
cocktailprikker