Vijfschaft
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Breng ze in een grote pan met 300 ml water aan de kook. Schil de winterpeen en aardappelen en snijd ze in grove plakken. Voeg, als het water bijna kookt, de winterpeen, aardappel en uienringen bij de bruine bonen. Snijd het spek in grove stukken, doe het in de pan en kook het geheel in 20 minuten gaar. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Snijd de appels in blokjes en doe ze met de rookworst in de pan. Schep alles om, voeg naar smaak peper en zout toe en laat op laag vuur nog 10 minuten doorwarmen. Roer vlak voor het serveren de boter erdoor en verdeel over 4 borden.
Vijfschaft
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Breng ze in een grote pan met 300 ml water aan de kook. Schil de winterpeen en aardappelen en snijd ze in grove plakken. Voeg, als het water bijna kookt, de winterpeen, aardappel en uienringen bij de bruine bonen. Snijd het spek in grove stukken, doe het in de pan en kook het geheel in 20 minuten gaar. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat iets afkoelen en snijd in plakjes. Snijd de appels in blokjes en doe ze met de rookworst in de pan. Schep alles om, voeg naar smaak peper en zout toe en laat op laag vuur nog 10 minuten doorwarmen. Roer vlak voor het serveren de boter erdoor en verdeel over 4 borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pot bruine bonen
1 winterpeen
1 kg aardappels
4 uien
200 g gerookt ontbijtspek
1 rookworst
2 goudreinnetten
25 g boter