Knapperige pindakip met groentemie
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in stukken van 2 x 4 centimeter. Schep de helft van het sinaasappelsap om met de kip, laat 5 minuten staan.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de bonen in 5 minuten beetgaar. Laat de stukjes kip uitlekken, haal ze door het ei en rol ze door de pinda's.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipstukjes op middelhoog vuur in 8 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Bak eerst de winterpeen 1 minuut. Voeg de knoflook en 2 eetlepels sojasaus toe en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 minuten. Schep dan de bonen, de rest van het sap en de mie erbij. Laat alles al omscheppend goed heet worden en breng op smaak met sojasaus. Serveer met de knapperige kipstukjes.
Knapperige pindakip met groentemie
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in stukken van 2 x 4 centimeter. Schep de helft van het sinaasappelsap om met de kip, laat 5 minuten staan.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de bonen in 5 minuten beetgaar. Laat de stukjes kip uitlekken, haal ze door het ei en rol ze door de pinda's.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipstukjes op middelhoog vuur in 8 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Bak eerst de winterpeen 1 minuut. Voeg de knoflook en 2 eetlepels sojasaus toe en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 minuten. Schep dan de bonen, de rest van het sap en de mie erbij. Laat alles al omscheppend goed heet worden en breng op smaak met sojasaus. Serveer met de knapperige kipstukjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak eiermie
400 g kipfilet
1 sinaasappel
250 g sperziebonen
1 ei
125 g pinda's
5 el zonnebloemolie
300 g winterpeen
1 teen knoflook
3 el sojasaus