Roomborstplaat
bewaar
bewaar

Roomborstplaat

15 min. bereiden / 1 uur wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Maak de vorm(pjes) nat met koud water en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een pan de suiker met de slagroom, melk en roomboter. Breng het geheel zachtjes en al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot een krassend geluid hoorbaar is. Maak de suikerlaag langs de rand en bodem telkens los door te roeren. Zorg ervoor dat het mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken.

Giet het mengsel direct in de vorm(pjes), laat afkoelen en goed hard worden. Draai de vorm(pjes) na ca. 30 min. om, zodat de onderkant ook kan drogen. Als je een springvorm gebruikt, leg dan een plank op de vorm en keer tegelijk. Verwijder de vorm(pjes) na ca. 1 uur.

bereidingstipIndien het mengsel tijdens het roeren toch te dik wordt om in de vormpjes te gieten, kun je de suikermassa opnieuw verwarmen en laten oplossen. Bereid het recept vervolgens verder zoals hierboven beschreven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roomborstplaat

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig