Gebakken mihoen met kip en groenten
Groeten uit Thailand! Met dit gerecht op je bord waan je je op een tropisch eiland.
Aan de slag
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taugé in het vergiet en overgiet met koud water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van 4 cm.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pel de knoflook, schil de gember en snipper beiden fijn.
Rooster de pinda's in een droge wok goudbruin, laat afkoelen op een schaal. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en gember voor ca. 30 sec. Voeg de blokjes kip toe en roerbak ca. 2 min.
Voeg de vissaus toe en laat de kip in va. 5 min. op matig vuur gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mihoen uitlekken en meng voorzichtig met de kip. Meng de bosui en waterkers door de mihoen en warm nog 1 min. mee.
Schep, van het vuur af, de taugé door de mihoen. Knop de koriander erboven fijn, garneer met gemalen pinda's en peperreepjes.
Gebakken mihoen met kip en groenten
Groeten uit Thailand! Met dit gerecht op je bord waan je je op een tropisch eiland.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
55 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taugé in het vergiet en overgiet met koud water. Maak de bosuitjes schoon en snijd in stukken van 4 cm.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Pel de knoflook, schil de gember en snipper beiden fijn.
Rooster de pinda's in een droge wok goudbruin, laat afkoelen op een schaal. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en gember voor ca. 30 sec. Voeg de blokjes kip toe en roerbak ca. 2 min.
Voeg de vissaus toe en laat de kip in va. 5 min. op matig vuur gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de mihoen uitlekken en meng voorzichtig met de kip. Meng de bosui en waterkers door de mihoen en warm nog 1 min. mee.
Schep, van het vuur af, de taugé door de mihoen. Knop de koriander erboven fijn, garneer met gemalen pinda's en peperreepjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mihoen
125 g taugé
3 bosuien
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 cm verse gemberwortel
3 el gezouten pinda's
400 g kipfilet
2 el traditionele olijfolie
2 el vissaus
75 g waterkers
15 g verse koriander