Gebakken bacon met spruitjes en taugé
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur laag en laat iets afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 min. door. Schep de taugé erdoor. Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop. Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.
Gebakken bacon met spruitjes en taugé
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een grote pan met antiaanbaklaag (of wok) in 5 min. op hoog vuur knapperig. Voeg de kerriepoeder en de spruitjes toe en bak ze 2 min. mee. Zet het vuur laag en laat iets afkoelen. Voeg de crème fraîche toe en warm het geheel 1 min. door. Schep de taugé erdoor. Schep de rijst in kommen en schep het spruitenmengsel erop. Bestrooi met de uitjes en serveer met de atjar tjampoer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rijst
350 g spruitjes
2 x 100 g bacon
1 tl kerriepoeder
1 bekertje crème fraîche
1 schaal taugé
3 el gebakken uitjes
1 potje atjar tjampoer