Pipe rigate met tuinerwten-ricottasaus
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontvel de chorizo en snijd de worst schuin in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de chorizo 5 minuten. Schep de pasta uit de pan en kook de tuinerwten 3 minuten in het pastawater. Giet de tuinerwten af, maar vang 200 ml van het kookvocht op. Pureer met de staafmixer de tuinerwten met de helft van de rucola, de helft van de ricotta en het opgevangen kookvocht tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de warme saus. Verdeel het chorizo-uimengsel en de rest van de ricotta over de pasta en garneer met de rest van de rucola.
Pipe rigate met tuinerwten-ricottasaus
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontvel de chorizo en snijd de worst schuin in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de chorizo 5 minuten. Schep de pasta uit de pan en kook de tuinerwten 3 minuten in het pastawater. Giet de tuinerwten af, maar vang 200 ml van het kookvocht op. Pureer met de staafmixer de tuinerwten met de helft van de rucola, de helft van de ricotta en het opgevangen kookvocht tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door de warme saus. Verdeel het chorizo-uimengsel en de rest van de ricotta over de pasta en garneer met de rest van de rucola.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g pipe rigate
½ chorizoworst
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 pak tuinerwten
1 zak rucola
1 bakje ricotta
Dit heb je nodig
staafmixer