Ovenschotel met spinazie
Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af. Verwarm de melk in een steelpan en smelt de boter erin. Schenk bij de aardappelen en stamp tot puree.
Verhit de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas. Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.
Ovenschotel met spinazie
Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
45 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af. Verwarm de melk in een steelpan en smelt de boter erin. Schenk bij de aardappelen en stamp tot puree.
Verhit de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas. Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kruimige aardappelen
100 ml halfvolle melk
25 g ongezouten roomboter
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
1 teen knoflook
600 g verse spinazie
100 g semi-zongedroogde tomaten
200 g witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
aardappelstamper
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)