Rodekool-ovenschotel met gehakt
Deze rodekool-ovenschotel schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer met de pureeknijper of -stamper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over. Bak ca. 30 min in de oven.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Rodekool-ovenschotel met gehakt
Deze rodekool-ovenschotel schotel staat binnen 20 minuten in de oven. Om er daarna lekker lang van te genieten.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de olie in een braad- of hapjespan en bak het gehakt bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg het karwijzaad en de rodekool toe en laat in 5 min. warm worden. Roer regelmatig. Neem van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer met de pureeknijper of -stamper. Voeg de melk en appel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in kleine klontjes over. Bak ca. 30 min in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
2 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
2 tl karwijzaad
600 g gesneden rodekool
2 Pink Lady appels
150 ml halfvolle melk
4 el paneermeel
40 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper
pureeknijper
ovenschaal (30 x 40 cm)