Preisoep
Aan de slag
Korst van brood afsnijden en brood in kleine blokjes van ca. 1 cm snijden. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Eén teen knoflook in vieren snijden en even in olie bakken. Knoflook uit pan scheppen. Brood toevoegen en snel rondom goudbruin bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken. Rest van knoflook pellen en snipperen. In pan rest van olie verhitten en hierin spekjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook 1 minuut meebakken. Prei erdoor roeren. 1 Liter water en bouillonblokjes toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillonblokjes oplossen. Vuur laag draaien en soep 8 à 10 minuten zachtjes laten koken, tot prei gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. Soep serveren met croûtons.
Preisoep
voorgerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Korst van brood afsnijden en brood in kleine blokjes van ca. 1 cm snijden. In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Eén teen knoflook in vieren snijden en even in olie bakken. Knoflook uit pan scheppen. Brood toevoegen en snel rondom goudbruin bakken. Croûtons op keukenpapier laten uitlekken. Rest van knoflook pellen en snipperen. In pan rest van olie verhitten en hierin spekjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook 1 minuut meebakken. Prei erdoor roeren. 1 Liter water en bouillonblokjes toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillonblokjes oplossen. Vuur laag draaien en soep 8 à 10 minuten zachtjes laten koken, tot prei gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. Soep serveren met croûtons.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes witbrood
5 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
100 g magere spekreepjes
300 g gesneden prei
2 kippenbouillontabletten
0 zout
0 peper
Dit heb je nodig
keukenpapier